ibrahim özdabak

25 May 2008


yeni asya gazetesi çizeri ibrahim özdabak hakkında, yargıtay başsavcısını eleştiren bir karikatüründen dolayı TCK'nın "neşren hakaret"i düzenleyen 125. maddesine istinaden dâvâ açıldı. bu dava vesilesiyle kendisinden yeni haberdar olduğum özdabak'ın çalışmalarını şuradan izleyebilirsiniz.

Share on :

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu arada şu da var: ibrahim bey'in bağlantısını verdiğim sitede yer alan karikatürlerinin neredeyse tamamını okudum. ideolojik bakımdan farklı noktalarda olsak da karikatür sanatı bakımından bence vasatın çok üstünde. üstelik 'o'camianın çizerlerinde nadiren görülen bir tarzda liberal bir tavrı bile var denilebilir, bu yüzden diğerlerini iğrençleştirmeden eleştirebiliyor.

ama bu yorumu yukarıdaki karikatür için koyuyorum. bu karikatürü ilk gördüğümde kürt sorununa ilişkin 'asıl fethedilmesi gereken dağ antimilitarist yaklaşımlar dağıdır' gibi -nedense- bi yaklaşım görmüş ve o yüzden bu karikatürü tercih etmiştim. ama biraz dikkatle bakınca, 'gittiniz işinizi yarım bırakıp döndünüz' tarzında bir derdi olduğunu farkettim karikatürün ve 'bu karikatürü buraya koydum ama bu karikatürde dile getirilen görüşü benimsemiyorum' şeyini şey etmek için de bu yorumu ekledim.

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah