BİRARADA YAŞAMIN ZEMİNLERİNİ GÜÇLENDİRELİM!

22 Haz 2006

özgürlük ve dayanışma partisi tarafından 25 Haziran Pazar günü 'Bir Arada Yaşamı Savunalım' kampanyası doğrultusunda düzenlenen miting dolayısıyla yapılan çağrı:
Susurluk, Yüksekova, Şemdinli, Danıştay saldırısı ve nihayetinde dün Ankara’da ortaya çıkan çeteler, bu ülkenin farklılıklarıyla özgür, eşit ve demokratik bir ortamda bir arada yaşamak isteyen insanlarının yaşamlarını tehdit etmeye devam ediyor.

Ne yazık ki bugüne kadar devletin yasadışı ilişkilerden ve yapılanmalardan arınarak demokratikleşmesini sağlayacak çeşitli fırsatlar yöneticiler tarafından değerlendirilemedi, her defasında kamuoyuna verilen “sonuna kadar gitme” sözleri unutuldu, ilişkiler ve suçlular korunmaya çalışıldı.

Son dönemde yaşanan olayların, bu tür örgütlenme ve ilişkilerin Türkiye’yi kaosa sürüklediği, siyaseti doğal zemininden kaydırdığı, yurttaşlar arasında kin ve düşmanlık tohumları attığı görülmektedir.

Biz Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak, “Özgür, Eşit, Demokratik Bir Türkiye’de birarada Yaşamı Savunma”nın bu çete ilişkilerinden, dışlama ve ötekileştirme anlayışlarından arınmakla, bunlara karşı mücadele etmekle olanaklı olacağını düşünüyoruz. Bunun için çetelere, milliyetçilere ve toplumu parçalama zihniyetine karşı bütün yurttaşları “bir arada yaşamı savunmaya”, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’yi kurma mücadelesine katkı vermeye çağırıyoruz.

Unutmayalım ki demokratik toplumlarda tüm bunlara karşı mücadele etmek, çeteleri tasfiye etmek öncelikle ülkeyi yönetenlerin görevidir. Tarih bu görevi yerine getirmeyenlerin kendi sonlarını hazırladıklarını hep göstermiştir.
Share on :

Hiç yorum yok:

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah