Memleketimizde neden bir türlü adam gibi çizgi roman dergisi çıkamamaktadır?

12 Nis 2007

1-Memlekette bir ÇR dergisi ihtiyacı kitleler bakımından duyulmamaktadır.

2-ÇR dergisine ihtiyaç duyacak kitlerin yaratılabilmesi için böyle bir ihtiyaç atmosferini yaratacak ÇR dergilerine ihtiyaç vardır.

3-ÇR dergisi çıkartmak isteyen adam, yola çıkmadan önce dayanıklılığını arttıracak düzeyde bir sermaye ile işe girişmek durumundadır.

4-ÇR ile uğraşan adamın zaten parası olmaz ama parasız da ÇR dergisi çıkamaz.

5-Memleketimizde iyi öyküler yazabilecek ve bu öyküleri pek lezzetli bi şekilde çizebilecek şahıslar yok mudur?

6-Vardır.

7-Ama bu şahısların bir ÇR dergisinde çalışabilmesi için para gereklidir ve ÇR dergilerinde para yoktur. Okuyucu sayısını arttırmak için iyi adamların iyi şeyler çizmesi gerekmektedir ama iyi adamlar için gerekli olan para dergi satışlarından ve buna bağlı olarak reklamlardan elde edilebilmektedir

8-Netice itibarıyla çizmek için amatörce bir heyecanı yeterli bulan bir takım şahıslar barındırmakta olan son dönem ÇR dergilerinde, hep kötü çizgiler ve kötü öyküler kendilerine yer bulabilmektedir. TV dizilerinin bile gerisinde kalan bu vasat öykülerle; aslında öykü olmayan, hep birbirinin tekrarı, sıkıcı, her adımında tekleyen bayağılıklarla doldurulan son dönem ÇR dergileri, iyi niyetle işe başlayan ama hüsranla bitmeye mahkum bir seyir izlemektedirler.

9-Hımmm.

Share on :

Hiç yorum yok:

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah