bu neyin operasyonu?

24 Eki 2007

önce bir kere daha bir operasyon yapılmalıdır, yapmayan korkaktır vatan hainidir diye sabah akşam bağır çağır. halkı en kolay avlanabilecek yerinden, milliyetçilik damarından vur; üstelik bunu kendi aranda (siyasi partiler ve medya olarak) bir sidik yarışına dönüştür; akıl dışı bir hararet ve gürültüyle ortalığı birbirine kat ama sonra işler artık kontrolden çıkmaya başlayınca aman itidal, aman bilmem ne demeye başla. bu arada her köşe başında ellerinde bayraklarıyla beliren irili ufaklı kalabalıklar parti/stö binalarına taşlı sopalı saldırılar yapmaya başlasın, kürt mahallerine taciz yürüyüşleri düzenlesin.
ve şimdi galeyana getirilen halkın gazını makul bir seviyeye indirebilmek için; sonuçta pkk'yı yok etmeye dair bir sonuç yaratmayacağı, hatta belki de özelde pkk ve genelde kürt sorunu'nun çözümü bakımından daha da içinden çıkılamaz bir aşamaya geçilmesini hızlandırabileceği bilinmesine rağmen, sınır geçilecek; yirmili yaşlarını süren genç adamlar ne olduğunu anlamadan canlarınden olacaklar ve yine onları oralara sürenler, cenazelerde vatanseverlik nutukları atmaya devam edecek ve fotoğrafları onların kanlarıyla beslenen gazetelerin baş sayfalarında yan yana dizilecek ve yine o gazeteler utanmadan 'kanlarınız yerde kalmayacak!' diye manşetler atacak.
bir bilgisayar oyunu gibi yaşıyor sanki vaziyeti memleketin egemenleri ve ama gerçek insanların kanları sahici sahici akmaya devam ediyor.




Share on :

Hiç yorum yok:

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah