konuya hakim ol, sözcükler arkadan gelir

30 Mar 2015


(rené magritte - the art of living)

bedeni hüzünlü bir ağırlığa dönüşmüştü,” diyor dino buzzati.

marx hazretleri, hıristiyan alman devleti için şöyle demiş  ‘yahudi sorunu üzerine’ başlıklı yazısında: “hıristiyan alman devletinde dinin egemenliği, egemenliğin dinidir.”

pornografiyi e. p. thompson, “hayal gücünü insani gerçeklik barındıran her türlü bağlamdan koparıp, yeri belirsiz bir mastürbasyon fantezisine sokmak,” olarak tanımlıyor.

eski yunanlılar, varoluşun dehşetini ve saçmalığını biliyor ve hissediyorlardı, diyor nietzche: eski yunanlılar, bu dehşet ve saçmalığı kabul etmeleri sayesinde , yaşamı estetik bir fenomen olarak deneyimlemek için, ama insanın sadece bireysel bir doğayı aştığı ve yaşamı ezeli-ebedi oluş olarak yalnızca anlık kavrayabildiği estetik bir fenomen olarak deneyimleyebilmek için sanatı icat ettiler. sanat, “görüntülerin tüm değişimlerine rağmen, yaşamın aslında yok edilemeyecek denli güçlü ve zevkli olduğu hususunda… metafizik olarak rahatlık” sağlar.

derin mırıltısı içinde teninin / iki çığlık halinde yükselir memeleri. (cemal süreya)

1790’larda çinli duvarcıların, hayatta olan insanların yaşam enerjilerini çalmak için, isimlerinin kağıt parçalarına yazıp bunları temel direklerine iliştirerek adı geçen kişilerin hastalanmasına ve ölmesine yol açtıkları, böylelikle de duvarcıların balyozlarının vuruşlarına ruhsal bir güç kattıkları rivayet edilirdi.

avrupa’da son cadı infazı 1782’de isviçre’de kazığa bağlanıp yakılma marifetiyle gerçekleştirilmiş.

kafka nudist sağlık merkezlerine takılıyomuş ve fakat kendisi mayoyla dolaşırmış

1790’ların ingiltere’sinde vatan hainliğinin cezası,  hain kişinin boynundan asılması, nefes alır şekilde ve bilinci yerindeyken baştan aşağı gövdesinin kesilmesi, bağırsaklarının çıkarılıp hain şahsın gözünün önünde yakılması, boynunun vurulup dörde bölünmesi imiş.

harika bir şarkıcı olan halası rosemary’ye kariyenin sonlarına doğru sormuş,  george clooney , “şimdi notalara bakmıyorsun ama çok daha iyi şarkı söylüyosun. nasıl yapıyorsun?” diye ve  şöyle yanıtlamış halası onu: ” çünkü artık şarkı söylediğimi kanıtlamak zorunda değilim.”

çay tüketiminde  1.8 kilogram ile çin ve hindistan’ın ardından üçüncü sıradaymışız. nüfusumuzun yüzde 96’sı her gün çay içiyomuş.
Share on :

Hiç yorum yok:

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah