o gün polisler çocuklar gibi şendi

3 May 2007


son derece samimi duygularla saldırıyorlar. politik hasımlarını köşeye sıkıştıran çete mensupları gibi, sahici bir nefretle, kendilerine sunulan o günü olabildiğince dolu yaşamaya çalışıyorlar.
bayram harçlıklarını neşeyle harcayan çocuklar.
vurulabilecek her şeye vuruyorlar. nefret ettikleri her şey karşılarında ve üstelik boktan yaşamlarının intikamını alırken, devletin ellerine verdiği şiddet araç gerecini yine devletin teşviki ve onayıyla kullanabilme ayrıcalığına sahipler.
katille hatıra fotoğrafı çektiren haleti ruhiye yine iş başındadır.
bu ülkede her şey senin gibileri ezmek üzere düzenlenmiş lan erhaN!

polis şenliğinden görüntüler şuradan.
azizi çelik'in birgün'de yayınlalnan yazısı
Share on :

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Galiba olayın bir de "bu ülkenin %60'ı..." kısmı var.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6449176.asp?yazarid=2&gid=61

şeklinde pek güzel ifade edildiği gibi

Adsız dedi ki...

Polisin hırçın davrandığı, miting vs gibi etkinliklerde insanlarda oluşan oluşan psikolojiyi yeterince anlamadığı daha doğrusu bunun için yeterli eğitimden geçirilmediği doğru ve ciddi bir eksiklik bu durum.
Şimdi benim 1 mayıs da şahit olduğum hala dün gibi hatırladığım sahneler; arkadaşımın evindeyim st 9 dan itibaren evin çevresinden hiç eksilmeyen pırpır helikopter sesleri dışarı ekmek almaya çıkıyrum marketler kapalı fırın kapalı her yer kapalı anlayamıyrum sonra kalabalık bir grup yüzleri maskeli ellerinde sopalar kırmızı bayraklar ve sloganlar okey anlaşılan adrenalin yaşayacğız ama pencerelerden insanlar çocugm içeri gir diye uyarıyorlar sonra mı! bu malum topluluk her yıl burdaki esnafı tehtid edip dükkanları caddeleri sokaklara girişi kapatırlarmış sokak duvarlarında bölücü örgütlerin sloganları hiç eksik olmazmış ,semtin tek otobüsü olan taksim _? arası yine geçmiş 1 mayıslarda yakıldığı için kaldırılmış sığındığım evdeki hanım anlatttı ve bu gün çocuğunu da okula göndermemiş zaten kimsede göndermezmiş o an arkadaşım geliyor aklıma arkadşım o okulda öğretmen ve 12 45, dersten çıkacak
ama saatlerce orda öğrencileriyle mahsur kalıyor çünkü miting düzenleyen sözde özgürlük yanlısı Asosyalist topluluk okulun çevresinde barikat kuruyorlar bu sırada polisler sakin bir şekilde bekliyorken ortalık biranda savaş alanına dönüyor topluluk taş sopa ve hakeret dolu sloganlar atılıyor ki o sloganları yaşamımda ilk kez duydum ve tiksindim
şimdi söyleyin bana kin ,nefret dolu olan tamamen kışkırtıcı davranan bir terör örgütünün bir uzantısı olan sözde Asosyalist bu topluluğa - zaten yeterince topluluk psikolojisi hakkında eğitimi olmayan- şerefli,fedekar polisimizden anlayış mı bekliyorsunuz?
son sözüm toplumlarda çeşitlilik zenginliktir ama bölücülük ve terör örgütünün alt yapısını oluşturan bu tür grublar sanırım ciddi bir kirlilik, 1 mayıs şerefiyle çalışan ülkeyi bölmeyen alınteriyle üretime eğitime toplumsal huzura katkıda bulunan halkımızın bayramıdır sloganistlerin bayramı olamaz.

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah