Seçimlerde Ortak Aday İstiyoruz

17 May 2007

Yaklaşan genel seçimlerde emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan seçmenler için sol bir alternatif yaratmak zorundayız.

Anti-demokratik yüzde 10’luk seçim barajını aşabilmek için seçimlere bağımsız adaylarla girilmesi gerekmektedir.

Bağımsız adaylarımız CHP’yi artık sol ve demokrat olarak görmeyen sosyal demokratlardan adil bir barış isteyen Kürtlere kadar bütün sol kamuoyunca kabul edilebilecek ortak isimlerden oluşmalıdır.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi büyük illerde bütün sol kamuoyunun tereddütsüz destekleyebileceği ortak adaylar üzerinden yükselecek böylesi bir seçim alternatifi, Türkiye’de emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan büyük bir kitleyi harekete geçirecektir.

Ortak bağımsız adaylarımızın hemen her sendika, demokratik kitle örgütü, sol parti, grup ve kurumun savunmakta olduğu en ortak noktalar üzerinden oluşturacağı bir seçim bildirgesi etrafında hep birlikte kampanya yapması gerekmektedir.

Böylesi bir seçim çalışması, yoksulluk ve adaletsizlikten bunalmış ama darbe tehditleri ile savaş tehlikesi altında laik-dinci, Kürt-Türk, Müslüman-gayri Müslim vb olarak bölünerek etkisizleştirilmeye çalışılan toplumumuz açısından tek akılcı seçim alternatifidir.

Eğer 22 Temmuz seçimlerine bu tür bir yöntemle dahil olabilirsek TBMM’de 50’nin üzerinde milletvekili göndermemiz mümkündür.

Bu koşullar altında, sol partilerimizin kendi grup çıkarları üzerinden değil; solun genel çıkarları üzerinden hareket edebileceğine inanıyoruz.

Solda duran bütün parti, grup, sendika, demokratik kitle örgütü yöneticilerini bu tarihsel sorumluluğa uygun davranarak üstlerine düşen fedakarlık ve sorumlulukları yerine getirmeye çağırıyoruz.

Seçimlerde Ortak Aday İstiyoruz Kampanyası
http://www.ortakaday.net

Yukarıdaki metne imza atan ve aralarında aşağıdaki kişilerin de olduğu 5400’ün üzerindeki kişinin tam listesine http://www.ortakaday.net/alfa.php linkinden ulaşabilirsiniz.

Share on :

1 yorum:

benhayattayken dedi ki...

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi ilişkiler bölümü eski öğretim üyesi Haluk Gerger'in bu çağrıya verdiği yanıt:
[BirGün] "Gerger'in ortak aday önerisi Metni büyültün Metni küçültün

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararasi ilişkiler bölümü eski öğretim üyesi Haluk Gerger, yaptığı basın açıklamasında yaşanan gelişmeler karşısında, devrimci ve sol güçlerin tavrının özel önem taşıdığını vurgulayarak sosyalist sol içinde ortak aday düşüncesine sıcak bakan ve önce kendi aralarında görüş alışverişinde bulunan çevreler olduğunu ve bu türden bir işbirliğinin devrimci ve sol güçler bakımından ödün kabul etmez ilkelerin de bu tartışma sürecinde saptanacağını belirtti.

Gerger, Kürtlerin oyları ile devrimcilerin iyi niyetini, emeğini, sol liberaller'in tekeline ve insafına terketmemek için, devrimci sosyalist solun, en azından seçimleri 'işçi sınıfı, emekçiler ve bütün ezilenlerle diyalog kurma'nın elverişli bir yolu olarak görmesi gerektiğini belirterek bu anlayışta olan kesimlerin, kendi ortak aday adaylarını oluşturma sürecini başlatmaları gerektiğini söyledi. Gerger; "Ulusalcı ve liberal sol'lar karşısında, sosyalist sol seçeneğinin varlığı mutlaka vurgulanmalı ve ortak aday projelerine bu perspektifle yaklaşılmahdır" dedi.

Gerger; "Ortak aday projesi, bezirgan liberallere muhtaç değildir ve Kürtlerin, bilinçli işçilerin, sosyalistlerin oylarının kurda olduğu kadar kuşa da yem yapılmasının gereği yoktur" diyerek, önerdiği aday isimlerini dile getirdi: İsmail Beşikçi, Dr. Sungur Savran, Prof. Yüksel Akkaya, Hacı Orman, Prof. Korkut Boratav, Varlık Özmenek, Prof. Cem Somel, Prof. İzzettin Önder, Ercan Kanar, Atilay Ayçin, Dr. Sibel Özbudun, Behiç Aşçı, Eren Keskin, Prof. Tülin Ongen, Selçuk Kozağaçlı, Necati Abay, Hüsnü Öndül, Ruhan Mavruk, Tayfun İşçi, Tayfun Görgün."

solda bağımsız adayla seçime gidilmesi noktasında da bir 'bölünme'yle karşı karşıya kalmaktayızdır.

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah