"biz de bu suça ortak olmayacağız!"

15 Oca 2016


Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ne uygulanan baskı ve gözaltılar karşısında 54 yayınevinin birleşerek oluşturduğu Barış İçin Yayıncılar Girişimi ve destek metni:

Mesleğimizi ancak düşünce ve ifade özgürlüğünün bulunduğu bir ortamda sürdürebilecek olan biz yayıncılar, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne yönelen saldırıları kınıyoruz. Yaşam hakkını, eşitlik ve barışı savunabilmek için özgür düşüncenin şart olduğunu vurguluyoruz. Barıştan yana tavır alan akademisyenlerin, yazarların yayıncısı olmaktan gurur duyduğumuzu, asla boyun eğmeyeceğimizi beyan ediyoruz.  
Biz de bu suça ortak olmayacağız! 
Barış İçin Yayıncılar

          İmzalayan yayınevleri:
Agora, Alef, Aram, Aras, Avesta, Ayizi, Aykırı, Ayrıntı, Barış İlhan, Belge, bgst, Bilgi Üniversitesi, Bilim ve Gelecek Dergisi, Bilim ve Gelecek Kitaplığı, Bulut, Can, Cem, Ceylan, Dersim, Dedalus, Dipnot, Düşün, Encore, Epos, Evrensel Basım Yayın, Güldünya, Habitus, Herdem, Hit, Islık, İletişim, İmge, İthaki, Kalkedon, Kıbrıs Khora, Kolektif, Kök, Literatür, Metis, Morışık, Norgunk, NotaBene, Notos, Omega, Otonom, Paloma, Pan, Patika, Pencere, Sanatatak, Say, Sel, Sınırsız Kitap, Siren, Sorun, Varlık, Verita, Versus, Vivo, Yordam
Share on :

Hiç yorum yok:

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah