kurgu işi

8 Mar 2011


bir yazar annesinden çalmak zorunda kalırsa, hiç duraksamayacaktır; "ode to a greacian urn" pek çok yaşlı kadına değer. [faulkner] iki ya da üç insani hikaye vardır ve bunlar, sanki daha önce hiç olmamışlar gibi şiddetle tekrarlanırlar. [willa cahter] sıkıcı konu yoktur. sadece sıkıcı yazarlar vardır. [h. l. mencken] en iyi hikayeler 'kötü karşısında iyi'den değil, 'iyi karşısında iyi'den çıkar. [tolstoy] karakter olayın kararlılığından başka nedir? olay, karakterin resminden başka nedir? [henry james] karakterler hikayeyi gerçekleştirmek için biçimlenirler. [chayevski] iyi bir şey söylediği zaman bunu kendisinden önce söyleyenin olmadığını bilen tek insan adem'di. [mark twain] olgun olmayan şair çalar; olgun şair kendininmiş gibi gösterir. [t. s. eliot] pek çok şey inanılmayacak kadar garipse de, hiç bir şey olmayacak kadar garip değildir. [thomas hardy] ah kumru gibi kanatlarım olsaydı`o zaman uçar ve huzura kavuşurdum. [mezmurlar 55:6] iğne batırırsan kanamaz mıyız? gıdıklarsan gülmez miyiz? zehirlersen ölmez miyiz? ve bize haksızlık edersen intikamımızı almaz mıyız? [shakespeare, venedik taciri] polisiye hikaye aslında içiçe geçmiş iki hikayedir: olanın hikayesiyle olduğu görünenin hikayesi. [mary roberts rinehart] gerçek romandan neden daha garip olmasın? romanın ne de olsa bir anlamı olması gerekir. [mark twain] gerçek aşkın yolu asla düz değildir. [shakespeare, bir yaz gecesi rüyası]

bunları nereden aldığımı bulan şanslı kişiye kendi ellerimle son derece zengin bir akşam yemeği hazırlayacaım:)
Share on :

4 yorum:

justine dedi ki...

"iğne batırırsan kanamaz mıyız? gıdıklarsan gülmez miyiz? zehirlersen ölmez miyiz? ve bize haksızlık edersen intikamımızı almaz mıyız?" bu cümlelerle sarsılmıştım ben. "Dalganın tekneyi vuruşu", gibi! Hadi bakalım bu da kurgu:)

Soruyu bile anlamayan alık Justine konuştu; neyi bulup, yemeği yiyeceğiz ki biz?:p
Sevgiler, saygılar.

erhan b. dedi ki...

bu alıntıları bir kitaptan topladım. o kitabın adını soruyorum. nasıl olsa kimse bilemez diye de bilene yemek vaadediyorum.

bu yani durum.

justine dedi ki...

Yemek kaldı tabii, peki cevap?

Bir de niyet baştan belliymiş; "nasıl olsa kimse bilemez diye de bilene", keşke hırs yapsaydım.

Sevgiler.

erhan b. dedi ki...

roman b. tobias diye birinin "roman yazma sanatı" diye son derece eğlenceli bi kitabından...

:)

hastasıyım smileylerin.

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah