cüneyt arkın'ın oğlu

30 Nis 2015

1. Uzun bacaklı yağmur damlaları diyor Yaşar Kemal ve Fernando Pessoa uyuyamadığı gecelerden birinde yabancılaşmış bedeninin uyuşuk sessizliğini uzatıyormuş boylu boyunca
2. Sartre boşuna dememiş liberal iğrenç bir sözcüktür diye.
3. Okul bitirme tezini Gramsci üzerine hazırlayan bir arkadaşım, tezini teslim etmesi gereken tarihe bir hafta kala adı geçen düşünürün kitaplarını nihayet eline aldı ve o kitaplardan rastgele seçtiği paragrafları o paragraflarda ne olduğuna bakmadan daktiloyla yazmaya koyuldu. Sonra da tezinin başına, tez hocasının bir Hegel uzmanı olduğunu dikkate alarak, Hegel üslubunda bir önsöz yazdı. Gramsci üzerine bir önsöz gibi görünüyordu ama Gramsci üzerine bir önsöz olmasına imkan yoktu, zira arkadaşım Gramsci’ye dair hiçbir şey bilmiyordu. Bu sahtekar insan o tezden 85 aldı ve biz de ona sınırsız kebap ısmarlamak durumunda kaldık.
4. Bu yaz da böyle geçti yavrularım, dedi peder
5. “Üstelik merhamet yalnızca insanda yok. Çocuktum... Bir sabah Bahariye Caddesi'nde iki kedi görmüştüm. Yavru değillerdi ama birlikte yan yana yürüyorlardı. Oysa kediler yalnız yaşar. Sonra bir evin kapısı açıldı... Bir kadın kedilere yemek verdi. Biri yiyor, öteki kedi yiyen kedinin önüne yiyeceği iletiyor. Anlaşılır şey değil. Ama sonra fark ediyorsunuz: Yiyen kedi kör!” Selim İleri yazmış bunu.
6. Çocukken Cüneyt Arkın’ın oğlu olduğumu hayal ederdim.
7. "Burjuvazi üstünlüğü ele geçirdiği her yerde, bütün feodal, ataerkil, pastoral ilişkilere son verdi.. insanı ‘doğal efendilerine’ bağlayan çok çeşitli feodal bağları acımasızca kopardı, ve insan ile insan arasında, çıplak çıkardan, katı ‘nakit ödemeden’ başka hiçbir bağ bırakmadı. Dinsel tutkuların, şövalyece coşkunun, dar kafalı duygusallığın kutsal titreyişlerini bencil hesapların buzlu sularında boğdu. Kişisel değeri, değişim değerine dönüştürdü, ve sayısız yok edilmez ayrıcalıklı özgürlüklerin yerine, biricik insafsız özgürlüğü, ticaret özgürlüğünü koydu. Tek sözcükle, dinsel ve siyasal yanılsamalarla maskelenmiş sömürünün yerine, açık, utanmaz, dolaysız, kaba sömürüyü koydu,” deniliyor Komünist Manifesto’da.
Share on :

Hiç yorum yok:

 
Copyright © 2015 benhayattayken
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah